Väntan är över och guldet har kommit hem!

Jag ska inte påstå att det på något vis är så att jag är euforisk över dagens SM-guld för IFK Göteborg.

Det känns helt enkelt inte lika briljant och fantastiskt att vinna just SM-guld 2007, så som det gjorde för 10-15 år sedan när man visste att det var en förening som också konkurrerade i Champions League.

Men om man nu tar det utifrån förutsättningarna, en sämre allsvensk serie med fler medelmåttor, så har Håkan Mild och personerna runt omkring honom samlat ihop föreningen efter de turbulenta och framgångsfattiga åren som så sent i början av detta år handlade om rättegångar och ekonomiska oegentligheter.

Man har satsat målmedvetet utan spektakulära värvningar och vinner serien trots att man sålde målkungen Marcus Berg mitt i säsongen. Se på vad som hände med AIK efter det att dom sålde Wilton Figueiredo.

SM-guldet flyttar 6 mil västerut, från Borås till Göteborg.

Kalmar FF snuvade Djurgården på andraplatsen och bästa stockholmslag hamnar i och med detta först på tredje plats. Årets största fiasko i allsvenskan står dock de båda skånska förhandsfavoriterna för när HIF slutar åtta, trots 9-0 (!) i sista omgången, och MFF bara nia.

Nu får vi se hur IFK Göteborg resonerar, och hanterar det faktum att man nästa år ska försöka sig på det omöjliga att kvala in till Champions League.

Något säger mig att den satsningen inte kommer att bygga på spektakulära värvningar, utan på en fortsatt satsning på stabilitet.

Relaterat:

Dn

Svd

Aftonbladet

HD.se

 

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se