Reinfeldts tuffa start på höstterminen

Just when I thought that I was out they pull me back in.

Det spelar ingen roll att man röstade på något av allianspartierna. Det går inte att komma ifrån Fredrik Reinfeldts stora brist på fingertoppskänsla när han plockade ut sina moderata ministrar för snart ett år sedan.

Efter dagens avhopp från Mikael Odenberg har 33% av de moderata ministrarna som Reinfeldt utsåg den 6 oktober 2006 tvingats bytas ut av olika anledningar. Tre moderatar och ingen enda från kd, c eller fp.

Det spelar inte heller någon roll att Reinfeldt hävdar att besparingarna i försvarsbudgeten är ett led i den blocköverskridande försvarsöverenskommelsen från 2004. Även om det är på detta viset så har han totalt missbedömt Odenbergs vilja att utan protester driva igenom detta som moderat minister.

Fredrik Reinfeldts förhoppningar om en stabil höst där tappat förtroende successivt skulle kunna återfås fick sig inte någon vidare värst bra start. Och det stora problemet är att det varje gång är hans egna partikamrater som sätter honom på pottkanten.

Sedan behöver man inte, som vissa nu gör, dra det till sin spets och kräva att Reinfeldt ska gå till talmannen för att utlysa nyval.

Det är bara ett led i önsketänkandet om det totala misslyckandet för alliansregeringen.

Aktuella länkar:

Svd1

Svd2

Svd3

Dn1

Dn2

Dn3

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se