Kontraproduktiv verksamhet måste stoppas

Den som tror att vi stoppar det hat mot västvärlden som finns bland många muslimer genom att konsekvent vägra dem att bygga sina moskéer i vårt land, och i brist på annat istället låta dem hålla till i källarlokaler, tänker helt fel.

Muslimer ska få bygga sina moskéer på samma vis som alla andra religiösa i vårt land får bygga sin samlingslokaler. Att Svenska kyrkan snarare dras med det motsatta problemet är en annan fråga.

Det finns en rad andra tvivelaktiga företeelser knutet till religion, och som inte har ett skvatt med islam att göra, som vi borde engagera oss i och sätta stopp.

Ett exempel är den fasansfulla företeelsen där det får bedrivas religiösa friskolor i vårt land som inte håller sig till Skolverkets fastställda läroplan. Det senaste i raden av exempel på detta är Plymouthbrödernas godkännande från Skolverket att starta sin egen friskola i Långaryd.

Religionsfrihet är en sak, över detta finns inget att tveka, men när statligt finansierade friskolor får bedrivas, utan att det finns i närheten av den tillsyn som krävs för att säkerställa att skolplanen följs, så måste vi reagera!

Det handlar om att sätta stopp för detta, som i allra högsta grad för samhället handlar om kontraproduktiv verksamhet med religiös indoktrinering som ledord.

Aktuella länkar:

Dn1

Dn2

Svd1

Svd2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se