Silly season tar Ernst till TV4

Jämförelsen finns naturligtvis inte på samma karta.

När Peter Jihde, trots vissa utsvävningar på slutet, är ett programledarproffs ut i fingerspetsarna så är Ernst Kirschsteiger en pladdrig mysfarbror-wannabe.

Det hjälper inte att Filip & Fredrik verkar ha tagit honom till sitt hjärta för det blir lika komiskt som när SVT:s sportchef Albert Svanberg lyfte fram Andre Pops namn som tänkbar "ersättare" i samband med att Peter Jihde lämnade kanalen.

Ändå väljer SvD att dra paralleller mellan Jihde och Ernst när nu även Ernst lämnar SVT för att gå till TV4 för att där göra ett auktionsprogram som heter "Första, andra, tredje". Det snackas om "drömrekrytering".

Ernst

De allra bästa frågan står ändå TT Extra för när de frågar SVT:s programdirektör Annie Wegelius om "vad händer med Sommartorpet nu? Kan Ernst ersättas?".

Ernst har gjort sitt bästa att få slippa undan "Sommartorpet" och SVT genom att försöka försöka göra det till sin egen ladugårds-sitcom med totalt förvirrande upprepningar av nyss sagda kommentarer varje gång han lagar sin mysiga mat.

Om jag vore Annie Wegelius skulle jag jubla över att, utan diskussioner om svek gentemot Ernst, kunna förnya  SVT:s utbud av program om heminredning och renovering.

På auktion köps det mesta med mördande effektiva utropare och i
tv-kanalernas egen silly season uppenbarligen även Ernst Kirchsteiger.

Aktuella länkar:

Dn

Svd

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se