Rojalisternas högkonjunktur börjar nu

Idag fyller kronprinsessan Victoria 30 år. Det sker som vanligt i offentlighetens ljus på Öland och Borgholms IP.

Det sker som vanligt med en rad fantastiska artister. Konstigt nog saknas Robert Wells i år…

Hon är lika mycket värd att fira som alla andra 30-åringar i vårt land, men inte kan det som sker år efter år, att iklädd öländsk folkdräkt firas på en idrottsplats, vara hennes egen önskan?

I olika intervjuer och tidningsartiklar framför hon sina ord på ett mycket korrekt och okontroversiellt sätt. Hon säger egentligen ingenting av värde som kan ge en annan bild av henne som människa, personen bakom fasaden kronprinsessan Victoria, utan det blir bara plattityder.

För alla oss som helst av allt ser ett slut på tramsandet med vårt kungahus ser det ut som om vi har en mörk tid framför oss. Victorias 30-årsdag är startskottet på rojalisternas högkonjunktur.

Inom en snar framtid kommer det säkerligen att annonseras förlovning mellan Victoria och Daniel Westling. Sedan följer en gigantisk upptrappning av stämningen fram till det stora kungliga bröllopet och därefter en kort (!) väntan på tillökning i den Bernadottska familjen.

Till detta kommer Carl Philip och Madeleines nära förestående familjebildning. Ni fattar vilket ståhej det kommer att bli de närmaste 5 åren!

Daniel Westling förresten, mannen som tydligen är Victorias pojkvän sedan ett antal år, kommer han att få delta vid det officiella firandet idag?

Förmodligen inte, för se det passar sig inte att en man av folket visar sig alltför friskt, tillsammans med en han älskar, i offentliga kungliga sammanhang i Sverige 2007.

Hur är det nu knugens valspråk från 70-talet heter – för Sverige i tiden. Det finns uppenbarligen inte någon tidsenlig syn på vem hans egen dotter ses tillsammans med på sin egen 30-årsdag.

Oavsett min negativa inställning till vårt kungahus önskar jag Victoria Bernadotte, inte kronprinsessan Victoria, grattis på den stora dagen.

Samma grattis som till de övriga runt 100 000 svenskar som föddes samma år som Victoria gjorde.

Alla utom en förresten – min fru ska få ett extra stort grattis när hon tar klivet över den magiska gränsen i november.

Aktuella länkar:

Republikanska föreningen 

Dn1

Dn2

Svd

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , Intressant.se