Puerto del Carmen

Anledningen till en viss bloggtorka den senaste veckan beror helt enkelt på en avkopplande vecka i Puerto del Carmen på Lanzarote.

Det var med en viss skepsis och en negativ bild av just Kanarieöarna som jag åkte till någon av dessa öarna för första gången. Men i alla fall Puerto del Carmen var en positiv överraskning.

Img_1057

Den moderna historiekunskap man fick lära sig var hur mycket konstnären César Manrique har påverkat utformningen av byggnader och annat i det lanzarotianska (!) offentliga rummet.

Img_1066_2

Nu var det inte högsäsong på något vis när vi var där, men det gör inte så mycket när solen värmer luften till 25 grader och stränderna är behagligt glesbefolkade.

En sak att undvika vilket charterresemål man än väljer är de dödligt tråkiga välkomstträffarna på hotellet. Senast jag var på en var 1992 och jag kommer inte att besöka en ny de närmaste 15 åren.

Den här gången var det personal från Fritidsresor som ägnade sig åt merförsäljning genom ren propaganda för deras lösningar och inte några andra. Man skulle inte handla elektronik i någon annan affär än Visanta som de själva visste var säker – för övrigt exakt samma butik som av en slump (!) annonserar i just Fritidsresors egen faktakatalog för Lanzarote.

Lika gott som det var på Lanzarote, precis lika tråkigt var det att landa på Landvetter i Göteborg och ge sig ut i den 2-gradiga aprilkvällen…

Andra bloggar om: , , , , , , , ,