Leijonborg måste gå

Nog för att han är en kämpe som tidigare har gått mot partiströmmen för att sedan lyckas, men nu är det dags för Lars Leijonborg att inse att hans tid är ute.

Jag såg honom hos Adaktusson igår kväll. Han försökte låta övertygad om att han inte har några som helst planer på att lämna över ledarskapet. Det var en folkpartistisk partiledare som sa en sak men med sin osäkerhet och sitt kroppsspråk uttryckte någonting helt annat.

Distrikt efter distrikt uttrycker att de vill se en annan ledare. Just nu är det fem och frågan är hur många det är efter helgens riksmöte?

Kritikerna säger att det inte behövs en ny ledare nu eller om några månader men i god tid före valet 2010. Jag tycker att det är ett fegt sätt att kritisera. Antingen har Leijonborg gjort sitt redan nu eller så får han det förtroende som han själv uttrycker att han har ambitioner för.

Det som möjligtvis skulle tala för att partiet ska avvakta att byta ut honom är att någon annan än den bedrövlige Jan Björklund kan stå som alternativ till ny partiledare. Det är nämligen han som nämns som den naturlige efterträdaren just nu.

Vad jag personligen anser om Leijonborgs efterträdare har jag avhandlat i en tidigare bloggpost.

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se