Vad är det med Marie Lindberg?

Jag ska säga till börja med att det inte verkar ha varit någon högre klass på den andra melodifestivalveckan – heller.

När jag för första gången nu har sett schlagerprinsessan Marie Lindberg och hennes låt "Trying to recall" så förstår jag ingenting. Låten är anonym, hon sjunger på taskig engelska och ändå faller svenska folket för detta.

Vad det är som gör att så sker är svårt att förstå, men min teori är att det till stor del handlar om henne som person. Lärarinnan från Munkedal som dyker upp som den nya oslipade schlagerartisten och på ett, i positiv bemärkelse, amatörmässigt sätt lyckats ta sig ända in i det svenska schlagerdramats högborg.

Vad det annars skulle kunna vara förstår i alla fall inte jag, för låten var en ofarlig, alldaglig gitarrballad som vilken hobbymusiker som helst skulle kunnat peta ihop på en halvtimme eller så.

Det räcker att lyssna på vilken låt som helst med exempelvis Sopfie Zelmani för att förstå hur en låt i den här kategorin ska låta och framföras på ett bra sätt och utan svengelsk dialekt. Då märker man den klasskillnad som finns, men som tyvärr inte visar sig tillräckligt tydligt i den taskiga konkurrensen som Marie Lindberg tävlade mot i Göteborg.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se