Johanna Sällström död

Idag meddelas att den svenska skådespelerskan Johanna Sällström har hittats död i sin lägenhet i Malmö. Dödsorsaken är oklar, men det handlar enligt Polisen sannolikt inte om något brott.

Hon blev bara 32 år och det är för en utomstående oväntat och tråkigt. Enligt mig är hon en av sin generations mer begåvade svenska skådespelare som under den senaste tioårsperioden gjort ett antal framträdande roller.

De senaste åren har hon ägnat sig åt ett antal Wallanderfilmer. Före det i ett antal andra svenska filmer som Hans och hennes, Bekännelsen och Under ytan som hon fick en Guldbagge för. Känd för den stora allmänheten blev hon i TV4:s såpa Tre kronor redan 1994.

I DN om Johanna:

"I dag känns det spöklikt att läsa tidskriften Toves
intervju med Johanna Sällström i höstas. Där berättar hon bland annat
om att hon överlevde tsunamikatastrofen i Thailand: "Om man varit så
nära döden – det är inte första gången för mig – så måste man tänka
att, okej, nu fick jag en chans till", sa Sällström och fortsatte: "Jag
har alltid trott att jag ska dö vid trettio, nu är jag snart
trettiotvå"."

Oväntat, tråkigt och något som berör mig betydligt mer än hysterin efter Anna Nicole Smiths död i förra veckan.

Andra bloggar om: , , , ,