Stormen och döden i dess spår

Återigen var det varnat för storm och den här gången försvann faktiskt elen även hos oss under 6-7 timmar.

Jag vet inte om vi lyckats bosätta oss på det även i stormsammanhang perfekta stället. När Gudrun härjade för ett par år sedan skedde ingenting i vår trädgård som gränsar till skog på tre av fyra sidor. Likadant under gårdagens oväder.

Sedan har tyvärr inte alla den respekt som de borde ha för ett rejält oväder som det igår. Våra grannars barn, som är i 10-årsåldern sprang ute och lekte när blåsten drog fram som värst. Det gick vägen utan några problem för deras del.

Värre gick det för flera andra. Bland annat dödades en 8-åring i Motala när han och hans pappa åkte EU-moppe till hamnen för att se till familjens båt. Trädet slog helt enkelt ner rakt över sonen som satt bakom pappan på moppen och han dog mer eller mindre omedelbart.

Nog för att olyckan kan vara framme när man minst anar det, men hur i hela världen resonerar man som pappa när man i kraftigt oväder sätter sig tillsammans med den åttaårige sonen på en moped för att titta till båten?

Skit i båtskrället och stanna hemma tills stormen har bedarrat skulle mitt råd ha varit till Motala-pappan. Tyvärr åkte han iväg utan att tänka längre än han borde.

Nu sitter han där i efterdyningarna av stormen med sin båt kvar men med en död son att begrava efter den mopedtur som han kommer att ångra i resten av sitt liv.

Tragiskt, oåterkallerligt och så fruktansvärt onödigt.

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se