Som i fornstora dagar för Brynäs

Senast jag bloggade om någonting med anknytning till Brynäs var när Tommy Sandlin hade avlidit.

Något betydligt mer trevligt är det faktum att dagens Brynäs verkar vara i toppform. Fem segrar på raken och bara två poäng ifrån serieledande HV71 som visserligen har en match mindre spelad.

Med ett starkt klappande Brynäshjärta sedan barnsben så hoppas jag nu att det inte är en för tidig formtopp vi ser redan i januari utan att ytterligare en sådan kan placeras in när det är dags för slutspel. Det som talar för att Brynäs har en bra grund att stå på är det faktum att laget har förlorat minst av alla lag i årets elitserie,  bara nio förluster under ordinarie tid,  och att endast Modo släppt in färre mål.

Tommy_sjdin_bryns

Att Nicklas Bäckström är en viktig spelare vet även icke-brynäsare, men förmodligen är den största anledningen till säsongens framgångar tre betydligt äldre herrar – Leif Boork, Andreas Dackell och Tommy Sjödin. Denne Sjödin som jag raljerade över efter förra årets säsong när Brynäs valde att förlänga hans kontrakt:

"Vi Brynässupportrar får hoppas på att föreningen även kompletterar sina spelartrupp, även om man blir lite fundersam när huvudnyheten på deras hemsida just nu är att Tommy Sjödin, född 1965, har förlängt sitt kontrakt i ytterligare en säsong.

Rutinen är viktig, men nog hoppas jag på lite fräschare nyheter på
spelarefronten inför nästa säsong än ett nytt kontrakt med Tommy Sjödin."

Att lära av detta: det är inte åldern som avgör här heller – inte ens på en Brynäsback i elitserien 2006/07.

Tommy Sjödin har missat guldmedaljerna med Brynäs både 1993 och 1999. Han försvann efter säsongen 1992 och kom tillbaka till hösten efter det senaste guldet. Om någon månad kommer hans chans till en eftertraktad guldmedalj i Brynäs.

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se