Liza Marklund är inte trovärdig

Aids är en fasansfull sjukdom och Unicef står för ett mycket viktigt arbete både för aids-drabbade och andra utsatta i världen. Men kombinationen aidssjuka barn, Unicef och Liza Marklund får mig att må dåligt.

Anledningen är den totala brist på trovärdighet som Liza Marklund visar upp i de flesta sammanhang där hon dyker upp utan en konkret koppling till någon av sina böcker.

Jag vet inte vad det är, men hon lyckas framställa de i grunden så tragiska människoöden som hon vill dokumentera till någonting betydligt mer sliskigt. Det sker med huvudet på sned och en stark touch av klapp-på-huvudet-mentalitet gentemot de utsatta stackars människorna.

I de här sammanhangen framstår Carolas trovärdighet att vara i ren moder Teresa-klass i en jämförelse med Liza Marklund. Och då vet den här bloggens läsare vad jag tycker om Carola.

Nu är det alltså dags för Liza Marklund att i dokumentärserien "Liza Marklund – I aidskatastrofens spår" visa de fasansfulla följdverkningarna i Ryssland av de senaste 25 årens aidsepedemi. Det är som sagt en mycket angelägen fråga, men för mig räcker det att se Liza Marklund i reklamen inför programmen för att byta kanal och inte ens tänka tanken att titta på serien.

Jag skänker istället en stor tanke till barnen som oskyldigt drabbats av aids.

Inte nog med detta – dessutom utsätts de redan i förhandsreklamen för en TV4-dokumentär för Liza Marklunds sliskiga uppvaktning.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , Intressant.se