Kung Henke på nya erövringar

Nog kan man tycka att Henke Larssons tjurighet och ovilja till vettiga kommentarer emellanåt är lite tråkiga, men det spelar egentligen inte någon roll för han är ingen talare. Han är fotbollsspelare med ett stort kunnande och fantastiskt gott rykte i de allra bästa klubbarna.

Istället för att spela för honom meningslösa matchet med HIF i Royal Leauge under vintern så hoppar han nu på sir Alex Fergusons lockbete om att spela för Manchester United i 3 månader. Det är inget konstigt med detta vare sig spelmässigt eller ekonomiskt. Jag tror dessutom att Helsingborg får tillbaka en betydligt mer motiverad Henke  framåt vårkanten. Om nu Ferguson låter honom åka hem så snart…

En annan gammal fotbollsspelare som sitter i Radiosporten och gnäller så snart han har chansen är Ralf Edström. Han tycker att när Henke nu ska i spela Premier League så ska han också tacka ja till landslagsspel igen.

Jag är alldeles säker på att Henke rent kvalitetsmässigt ska vara med i landslaget, men jag tycker inte att han ska vara det av flera olika anledningar. Den viktigaste av dessa är att han uppenbarligen inte vill. Så Ralf kan sluta tjura och projicera över besvikelsen över att hans egen landslagskarriär tog slut alldeles för tidigt på grund av de glasknän han utrustades med.

Till skillnad mot Magnus Hedmans upseendeväckande "övergång" till Chelsea så tror jag att vi kommer få se Henke spela mer än reservlagsmatch med juniorerna mot Chrystal Palace.

Svenska bloggar om: , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se