Hängning och gratis begravning

Diktator Saddam Hussein ska avrättas senast den 26 januari. Detta kommer att ske utan han har ställts till svars för alla de hemskheter som han anses ansvarig för.

Han har faktiskt blivit dömd till döden en gång tidigare. Redan i slutet av 50-talet fick  han denna dom efter ett misslyckat mordförsök mot general Abd al-Karim Qasim. Den gången blev det som vi vet aldrig något verkställande av dödsdomen. I så fall hade Iraks folk i alla fall sluppit just Saddams tyranni. Nu tyder allting på att slutet är nära för honom och det tycker jag inte alls om.

Saddam_hussein_capture_1

Jag är kategorisk motståndare till dödsstraff och tror inte en sekund att det hjälper oss till en bättre värld.

Det vore betydligt bättre att slutföra de rättsprocesser som finns kvar mot Saddam Hussein och sedan sätta honom i en livstidscell någonstans där han helt enkelt fick sitta till han dog naturligt med så många timmar för eftertanke som möjligt över varför i hela världen han hamnat där.

Hängning, gratis begravning och en Saddam Hussein upphöjd till martyr kan mycket väl visa sig utmynna i en ännu mörkare och dyrbarare framtid för ett land som redan befinner sig i en katastrofal negativ utveckling till synes utan kontroll.

Bloggar.se:  , , , , , , , ,

Intressant.se