Trion som ska föra blåvitt till guld

Det som surrats om ett tag nu blev definitivt dagen efter Elfsborgs guld. Stefan Landberg, Jonas Olsson och Stefan Rehn blir IFK Göteborgs nya tränartrio.

Vi har haft ett antal tränarduos genom åren i andra klubblag och landslag, men nu introducerar alltså Blåvitt trion som ska lyfta laget upp ur träsket.

Jag vet inte jag, borde inte Håkan Mild ha passat på att kika lite mer utanför ramen än vad som nu är fallet? Inget ont om någon av de gamla blåvita hjältarna, men det handlar om 99,9 % trygghet och 0,1 % nytänkande.

Den första förutsättningen för att bygga ett nytt mästarlag är att inte sälja varenda spelare som får två bra recentioner på rad till en anonym utländsk klubb. Den andra förutsättningen är att lyckas med sina nyförvärv. Den tredje är att ha en tränare med förtroende från klubbledningen som inte får sparken efter åtta misslyckade matcher.

Då finns i alla fall möjligheterna till en ljusare framtid för IFK Göteborg.

Update:

Det verkar inte finnas någon riktig balans i IFK. Uppenbarligen fick Stefan Landberg inte vara med längre. Den tredje personen blir istället Teddy Olausson, tidigare tränare i Floda.

Att Landberg inte får förlängt kontrakt är en sak, men att han inte fick veta detta förrän idag verkar märkligt.

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se