Pinsamt Reinfeldt!

Den glansfulla entrén för den nya regeringen i förra veckan har snabbt fått sig några pinsamma törnar som egentligen inte hade behövt hända.

Att Maria Borelius köpt städhjälp svart och kör med en så dålig förklaring är pinsamt.

Att Cecilia Stegö Chilò inte har betalat tv-licens förrän fem dagar före sin utnämning är också pinsamt.

Och mest pinsamt är det för statministern och hans alliansvänner. Han ska kanske inte ta ett personligt ansvar för vad nyutnämnda ministrar inte har informerat om, men den som ansvarar för kontrollen av de nya statsråden borde skämmas. Alla som idag har med media att göra vet att de lik som finns i garderoben nästan alltid kommer ut för att skrämmas och skämmas.

Där borde alliansen under ledning av Fredrik Reinfeldt ha haft en bättre intern kontroll av Borelius, Stegö Chilò och alla andra för att bedömma om deras lik var lämpliga som offentliga nyheter som nyutnämnda statsråd.

Dessutom är det garanterat så att personer som känner till lik i garderoben hos dessa nya ministrar, och som kanske inte är det statsrådets bästa kompis, inte drar sig speciellt länge för att avslöja det som finns att göra offentligt.

Avslutningsvis bör också den som gjorde grovjobbet i grävandet om Borelius inkomster och dåliga förklaringar äras. Det var varken kvällspressen eller någon annan "seriös" media som arbetade fram hela sanningen. Som de flesta i den politiska delen av den svenska bloggosfären redan vet var det Magnus Ljungkvist på Magnus tankar som låg bakom detta. Bra jobbat Magnus!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se