Reinfeldt slog Persson

Det var offensiv mot defensiv. Det var nytänkande mot rädsla för framtiden. Det var egen politik mot kritik av motståndarens dito.

Det var Fredrik Reinfeldt som jag faktiskt tycker, om inte krossade så i alla fall, tryckte till Göran Persson rejält i deras deras valduell på TV4.

Jag har inte någon gång under Göran Perssons era sett någon annan kunna matcha och i det här fallet till och med slå honom i en viktigt debatt.

Persson var inte dålig på något vis, men han hamnade på defensiven i sina farhågor om vad som händer vid ett regeringsskifte istället för att genom sin egen politik övertyga väljarna om det förträffliga i denna. Dessutom höll han på och gaggade om sjukhus i Stockholm som jag inte alls tror berörde människor som inte bor i eller i direkt närhet till huvudstan.

Detta är inte något nytt. Att det saknas visioner och mod hos regeringen har det visat hela den senaste mandatperioden.

Före gårdagens debatt började fler och fler tecken ändå peka på att Persson ska få sitta kvar efter valet, men det blir i så fall med Peter Eriksson och Maria Wetterstrand i knät. I alla fall om det partiet ska ha någon trovärdighet kvar i frågan om regeringsmakten.

Vi lär ha en spännande dryg vecka framför oss där inte minst kvällens utgrågning av Lars Leijonborg är viktig.

Svenska bloggar om: , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se