Knutby Peaks snurrar vidare

Den alldeles fantastiska sanna historieskrivningen om Knutbymorden fortsätter. 

Församlingen i det lilla samhället som lyckats skapa mytbildning och mycket märkliga turer i ett av de mer uppmärksammade mordfallen de senaste åren. En svensk regissör för film eller tv hade varit mer än nöjd med att ha fabricerat en historia med sådana underligheter som har framkommit och fortfarande gör.

Kanske hade till och med David Lynch varit glad över den svenska versionen av Twin Peaks:

Knutby Peaks; en serie om en svensk församling som på ytan består av glada pingstvänner tillfreds med sina liv i det lilla samhället Knutby. Sedan visar det sig att ett, till en början, helt oförklarligt mord på pastorns fru är starten på den svarta sanningen om kärlek, svek och lögner iscensatta av församlingens ledande företrädare.

Det senaste nu i veckan är att den morddömde pastorn Helge Fossmo erkänner delaktighet i mordet på sin fru Alexandra och mordförsöket på Daniel Linde. Han antyder också att fler än han och barnflickan Sara Svensson varit inblandade i dåden.

Åsa Waldau, även kallad Kristi brud, väljer självklart att uttala sig i media och se bekymrad ut på bild så snart det är möjligt och än en gång spela det offer som hon givetvis borde vara eftersom det var hennes syster som mördades.

Men med henne och hela den sjuka församling som hon och Helge Fossmo styrt upp till en sjuk sekt med gud som piska och belöning vet jag inte vad man ska tro.

Det räcker att se de dokumentärer som är visade i TV4 där de flesta inblandade personer väljer att inta en så onaturlig ställning till det som har hänt för att i alla fall jag ska få kalla kårar av obehag.

Jag säger inte att någon annan än de som är dömda för mordet på Alexandra Fossmo är skyldiga, men jag skulle inte heller bli förvånad om fler skulle visa sig vara inblandade.

Man uppträder kanske på det vis som Knutbyförsamlingen gör om man är frälst, och dessutom kan kalla sig saker som exempelvis Kristi brud.

Om det är så man drabbas i samband med frälsning så är jag oerhört tacksam för att vara ateist och att så förbli i evighet. Amen!

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se