Brist på bra television

En brittisk deckare på TV är också i de flesta fall televison med en mycket hög kvalitétsnivå.

Min fråga är då varför envisas med att titta på "Morden i Midsomer" på SVT så att denna serie ligger i tittartoppen vecka efter vecka med drygt 1,5 miljoner tittare?

Omgivningarna i Midsomer borde vara folktomma vid det här laget efter allt mördande genom åren och att se kommissarie Barnaby trula omkring med sina i många stycken handfallna assistenter vecka efter vecka har jag tröttnat på för länge, länge sedan.

Uppenbarligen har inte tillräckligt många tröttnat på serien eftersom SVT envisas med att låta den återkomma varje sommar. Eller så beror det helt enkelt på att övriga kanaler är än sämre på att sända bra program på bästa sändingstid.

Det är alldeles för mycket program med märkligt innehåll:

  • Jag vet att du gömde din mamma i frysen
  • Jag är unik för jag har en näsa på ryggen
  • Spräng ditt hus i luften så bygger vi ett nytt på 12 timmar
  • Extrema människor: extreme edition
  • Nu bantar vi genom att äta kattsand i 4 veckor

Var någonstans försvann kvalitétskravet på våra TV-kanaler?

Man kan också se på program som har varit bra TV men som succesivt har förändrat formatet till någonting sämre och mer intetsägande.

"Äntligen hemma" har gått från ett praktiskt program på 30 minuter med tempo i till ett program på 60 minuter med en massa  oväsentligheter och lull-lull som utfyllnad i syfte att dra in mer reklampengar till TV4.

Det samma gäller "Roomservice" på kanal 5 där det praktiska, handfasta inrednings- och byggtipsen har övergått till ett lattjoprogram om Johnny och Mattias som åker runt och tramsar i Sverige och världen, nu senast New York. Förmodligen även detta i syfte att locka reklampengar både från byggbranchen och resebranchen.

Svenska bloggar om: , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se