Reinfeldt, Ian och Bert

Att Fredrik Reinfeldt varit ute och snackat för mycket om finansieringen av alliansens förlag om fastighetsskatten vet vi om. Det tror jag inte minst hans allianskollegor bannar honom för.

Miljöpartiets Peter Eriksson skriver på sin blogg att "Reinfeldt är den värsta pratmakaren vi sett i svensk politik sedan Ian och Bert äntrade scenen 1991".

Det påståendet får givetvis stå för Peter Eriksson. Min undran är om pratmakarna i miljöpartiet ska fortsätta sitt fälttåg med utpressningspolitik även efter årets val om det hamnar i samma läge som 2002?

I Borås har partiets företrädare tydligt deklarerat att de kommer stödja den sida av blocken i Borås Stad där de lyckas få igenom de mesta av sina egna förslag. Alltså samma strategi som Peter Eriksson och Maria Wetterstrand använde sig av för 4 år sedan.

Fredrik Reinfeldt har givetvis mycket att bevisa som svensk statsminister efter en valvinst, men vad säger Peter Eriksson om det i en sådan situation visar sig att Reinfeldts position säkras genom att alliansen går med på mer av miljöpartiets frågor än vad sossarna gör.

Är Peter Erikssons inställning då fortfarande att "det är pinsamt för borgerligheten om de inte kan ställa upp med en bättre statsministerkandidat"?

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se