Försiktigt positiv opinion

För oss som hoppas på ett välgörande och uppfriskande regeringsskifte den 17 september kommer idag några signaler om att det kan bli verklighet.

Både Sifo och Demoskop presenterar siffror som ger alliansen ett litet men klart övertag. Till saken hör också att mellan 15-20% är osäkra på vad de ska rösta på. Om de röstar.

Opinionsundersökningar ska alltid tas med en nypa salt, det tror jag de flesta är överens om, men de ger ändå signaler som jag tror att alla inblandade parter tar till sig en dryg månad före valet.

Det lär bli en kamp, men för första gången hör jag Fredrik Reinfeldt säga att det ser ut att bli regeringsskifte i valet.

Det är viktigt att ha initiativet genom att vara i ledning, men det gäller att inte göra som Malmö FF gjorde mot Gefle i allsvenskan när man tappade 3-0 i halvtid till förlust 3-4. Det går inte att bli passiv, slappna av och tro att matchen är vunnen nu.

Socialdemokraterna, med alla resurser de har, kommer att kriga och kämpa ända fram till valdagen.

Med det ekonomiska läget som Sverige just nu har vore det egentligen märkligt om regeringen skulle förlora valet, men det finns en trötthet på visionslösa socialdemokratiska politiker och regeringar som jag tror och hoppas är det som kommer att avgöra hur rösten läggs den 17 september.

Göran Persson har alla nycklar som egentligen krävs för att vinna valet. Frågan är om han den här gången vet var de ska användas och om han hinner öppna alla nödvändiga lås i tid för att ännu en gång klamra sig fast vid makten trots brist på politiska visioner.

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se