Folkpartiet är inte rasistiskt

Folkpartiet skickar nu fram den före detta partiledaren Maria Leissner för att en gång för alla slå fast att partiet inte är rasistiskt och främlingsfientligt.

Det är verkligen på tiden att vi får slut på det tramsiga påståendet!

Debatten gick hög redan för 4 år sedan vid den här tiden om det språktest som var förra en av förra valets kontroversiella frågor. Jag förstod problemet lika lite då som jag gör nu.

Som jag ser det väljer motståndarna att tolka in vad som passar för att få en debatt i en fråga som inte borde vara en stor fråga.

Om det hade varit så att ett klarat språktest var förutsättningen för att få stanna i landet så hade jag förstått ropen och skallen om rasism och främlingsfientlighet, men nu handlar det om att bli svensk medborgare. Var ligger orimligheten och rasismen i detta?

Sverige och folkpartiet välkomnar en person som medborgare i vårt land med språktestet som ett av de inte på något vis orimliga krav som ställs.

När det gäller påståendet om att den litteraturkanon som har föreslagits skulle gå i samma rasistiska spår blir det än mer löjeväckande. Samma typ av listning fanns i den socialdemokratiska svenska skolan ända fram till 1965. Var den rasistisk på den tiden också?

Svensk flykting- och invandrarpolitik är smittad av samma problem som de AMS och många andra svenska myndigheter lider av. Det är riktlinjer om förvaring och "program" istället för konkreta och aktiva åtgärder för att lösa ett bekymmer på längre sikt än fram till nästa "åtgärd" är avklarad.

Det är precis detta som folkpartiet har uppmärksammat och som motståndarna nu sliter med näbbar och klor för att svärta ner som en rasistisk och främlingsfientlig politik.

Läs Maria Leissner i Expressen.

Svenska bloggar om: , , , , , , , , ,

Bloggportalen Intressant.se