Den havererade utbildningspolitiken

En område som jag har ifrågasatt är den utbildningspolitik som vår nuvarande regering har fört.

Denna politik innebär att unga människor lockas till högre utbildning inom högskola och universitet med en föresats att de sedan har mycket goda chanser till ett arbete.

Att socialdemokraterna har använt bland annat dessa utbildningsplatser för att trolla bort några för dom välkomna personer ur arbetslöshetsstatistiken är jag övertygad om.

Att utbildningsplatserna dessutom inte är matchade utifrån ett konkret behov på arbetsmarknaden har jag också konstaterat.

Dagens nypremiär av Uppdrag Granskning tar dessutom upp det faktum att högskolorna och universiteten tjänar pengar på hur många elever de tar in och undviker att prata om hur prognoserna på arbetsmarknaden ser ut.

Regeringen skyfflar undan x-antal arbetslösa, universiten och högskolorna tjänar mer pengar ju fler elever de lyckas klämma in och de som söker in har uppenbarligen mycket liten förmåga att själva ta fram fakta för hur framtidsutsikterna ser ut för den utbildning de söker in till.

Det allvarligaste i detta är grunden till problematiken. Nämligen den utbildingspoltik som vår nuvarande regering står för som alldeles uppenbart bara syftar till att skjuta upp startpunkten för den arbetslöshet som många avslutar när utbildningen påbörjas och som sedan startar på nytt när utbildningen är avklarad.

Mina tidigare inlägg i ämnet:

Har ams vaknat ur dvalan?
Borås blir inte universitetsstad
Uppblåst budget

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , Bloggportalen Intressant.se