Gli Azzuri vinner VM

Det blev mina två favoriter som gick vidare från semifinalerna till söndagens VM-final.

Italien mot Frankrike.

Det är på något vis Italiens stora revanch efter misslyckanden i VM 2002 och EM 2004 och alla andra bekymmer som just nu rullas upp på hemmaplan. För oavsett detta visar de italienska spelarna att det är dom som tar sig till den stora finalen.

Dom gör det inte genom att på förhand vara kaxiga och säga att vi ska vinna VM-guld – så som engelsmännen gör varje gång och misslyckas.

Dom gör det inte heller genom ett fantastiskt publikfriande spel – så som spanjorerna gör varje gång och misslyckas.

Dom gör det  genom ett fantastiskt effektivt spel i alla lagdelar – så som världsmästarna brukar göra.

Av de tre stora ligorna i europa så är det den italienska som de senaste åren fått mest skit för tråkigt spel, men när det väl kommer till kritan så är det nästan alltid det italienska landslaget som lyckas bäst i de stora mästerskapen.

De har som sagt redan kapat åt sig en stor del av revanchen bara genom att ta sig till finalen, men på söndag är det dessutom dags för revanchen på Frankrike och den oerhört snöpliga förlusten i slutminutrarna i EM-finalen 2000. 1-0 förbyttes till 1-1 i 93:e minuten och sedan avgjorde fransmännen efter 13 minuter i förlängningen.

Nu är det Italiens tur.

Det är slut på fransmännens avgöranden genom hyfsat billiga frisparkar och straffar efter teateruppvisningar från Thiery Henry.

Forza, Gli Azzuri!

Svenska bloggar om: , , , ,