Fega FIFA!

Internationella Fotbollförbundet FIFA "förhörde" igår Zinedine Zidane och Marco Materazzi för att försöka reda ut vad som hände i VM-finalen.

Det blev bara tramsigheter som resultat av detta.

Zidane, som gjorde sin sista match i VM-finalen, dömdes till 3 matchers avstängning, böter på 45000 kronor. Eftersom han inte ska spela mer ska han istället genomföra samhällstjänst i 3 dagar på FIFA:s huvudkontor och då jobba med barn och ungdomar.

Arbete med barn och ungdomar är säkert bra. Om Zidane sedan är det goda föredömet många trodde han var är en annan fråga. Uppenbarligen tycker FIFA det eftersom de låter honom behålla Guldbollen som han fick i omröstningen om världens bäste spelare

Böter på 45000 kronor kunde FIFA lika väl låtit bli att ens orda om till en man som tjänat betydligt mer än den summan per dag i Real Madrid de senaste åren.

Sedan får också offret i den här historien, italienaren Marco Materazzi, en dom från FIFA. Han skallades i bröstet av Zidane och får nu som plåster på såren 2 matchers avstängning och 30000 kronor i böter.

Det flesta med sunt förnuft och någon insyn i toppfotbollen vet att kommentarer som de Materazzi ägnade sig åt är vardagsmat både inom toppfotbollen och fotboll på lägre nivå.

Psykningar tillhör den internationella toppfotbollen och Materazzis 30000 kronor i böter lär inte stoppa detta. Det är ett ganska billigt pris för att vinna ett VM-guld i fotboll!

Att stänga av och ge böter till Materazzi är oerhört fegt gjort av FIFA som istället skulle ha fördömt och gett Zidane ett betydligt hårdare ekonomiskt straff för det som ändå finns bevis för – skallningen av Materazzi.

Allt annat är fegt och patetiskt av fotbollens högsta organ.

Svenska bloggar om: , , , , , , ,

Intressant.se