Campioni del mondo!

Zinedine Zidane avgjorde även sin andra VM-final med skallen. Dock på ett helt annat sätt.

I sin första VM-final 1998 nickade han in 2 mål.

I den andra bidrog han mycket starkt till att Frankrike lämnade över VM-guldet i händerna på Italien när han på ett helt oförsvarligt sätt skallade Materazzi i bröstet en bit in i andra förlängningshalvleken.

Samma skalle som frälste fransmännen 1998 stjälpte nu istället honom själv och hela laget.

Vad Materazzi nu ropade efter Zidane som gjorde att han bestämde sig för att vända om vet vi inte. Det var inte några snälla ord.

Inte någon spelare får bli så provocerad, men en spelare med hans rutin, som spelar sin sista match i karriären med sitt franska landslag och som har lyckats få ner Italien på knäna för att "bara" avgöra, kan bara inte sätta den punkten för sin egen karriär.

Matchen i övrigt då?

Två kompakta försvar där Italien lyckades bäst, men där Frankrike i övrigt styrde spelet och totalt sett var något bättre utan att lyckas med ett avgörande.

I straffsparksläggningen var det egentligen inte något snack om saken. Även om det bara var en missad straff så var det gigantisk skillnad på utförandet.

Fabio Grosso kommer säkert att vara en av de mest hyllade italienarna. Personligen tycker jag att Cannavaro var skillnaden mellan vinst efter straffar och förlust redan under ordinarie tid. Han har också varit helt sjukt bra i alla andra matcher.

Annars fanns det ingen riktig VM-kung på planen. Zidane var på god väg, men vi vet vad han gjorde för att istället bli megastor syndabock.

Den store VM-kungen är givetvis Zlatan. Om 4 år i Sydafrika alltså…

Svenska bloggar om: , , , , ,