Tone och strippande lärare

Vart är vårt svenska samhälle på väg när två så här hemska händelser drabbar oss samma vecka?

Först var det klämkäcka väder-Tone som fotograferats för Slitz där hon knäppt upp blusen lite för mycket för att hennes arga kvinnliga (!) kollegor på TV4 ska kunna acceptera det. Klassisk kvinnlig avundsjuka som tydligt visar att Tone inte tillhör den innersta kretsen på TV4 och därför behandlas annorlunda jämfört med kollegor som visat betydligt mer än Slitz-bilderna.

Jag kan inte på något vis förstå den uppståndelsen.

Lika lite kan jag förstå upprördheten över att två lärare på Torpaskolan i Vänersborg under avslutningen för niondeklassarna genomförde den klassiska ballongdansen.

Det är mer än 20 år sedan som Lasse Åberg, Sven Melander och Bosse Larsson genomförde detta på bästa sändningstid i Sveriges Television. Jag är alldeles övertygad om att de flesta av den tidens niondeklassare, och ännu yngre,  såg det tillsammans med sina föräldrar och skrattade.

På den tiden hade vi inte så in i helvete stor dubbelmoral i det här landet som vi har nu.

Att några lärare spexar till det så här blir det ett himla liv om, men att de niondeklassare som utsatts för detta hemska tillåts av sina moraliskt högt stående föräldrar att röka och, i bästa fall,  supa som en schysst avslutning på nian är uppenbarligen ett mindre problem i sammanhanget.

Föräldrarna till dessa niondeklassarna tillåter att deras 15-16-åriga barn, och betydligt yngre än så, sitter och tittar på supande och knullande i "Big brother" och "Paradise Hotel". Men ett avslutningsspex av några lärare är förfärligt.

För övrigt kan jag meddela att när Åberg och gänget hade gjort sin ballongdans på 80-talet så slog det igenom så mycket att det i min klass på mellanstadiet i Gällstad skola utanför Ulricehamn genomfördes en ballongdans av de coola killarna i klassen på roliga timmen.

Jag var inte en av de coola killarna på den tiden heller…

Svenska bloggar om: , , , , , , , ,