Lika inför lagen?

Göran Persson kallas till förhör misstänkt för brott i samband med sitt husbygge.

Det finns ingen arbetsmiljöplan och det saknas en anmälan till Arbetsmiljöverket som teoretiskt sett kan innebära en dom på 30 dagsböter för statsministern.

Det diskuteras ofta att alla ska behandlas lika och att en "vanlig" människa oftast har mindre möjligheter i samband med brottsmisstankar än en politiker eller höjdare i näringslivet.

Min fråga är om det hade lagts ner samma resurser på att få en "vanlig" Svensson dömd till dagsböter för ovan nämnda misstankar eller om Arbetsmiljöverket ansträngt sig extra mycket för att markera gentemot Göran Persson.

Om det är så att de ansträngt sig extra mycket bara för att det är statsministern som bygger ett hus, och att detta uppmärksammats extra mycket ända sedan det första strecket drogs på ritningen till huset, så kan jag nog tycka att det är en aning tvivelaktigt.

Därmed inte sagt att lagen inte ska följas, men att samma skärpa finns från Arbetsmiljöverket i samband med alla husbyggen.

Sedan tycker jag att det är klantigt av statsministern att inte ha 100 % kontroll för att undvika blotta misstanken om lagbrott och en onödig diskussion.

Svenska bloggar om: , , , ,