Fahlén är en gulligt patetisk pappa

Den präktige "När och fjärran"-killen Hans Fahlén är ju som bekant gift med Kristin Kaspersen.

I helgen briljerade han på Aftonbladets föräldrarsidor:

"Det känns inte alls konstigt att jag har det
lugnt på jobbfronten medan Kristin är i farten. Och hon har inga
problem med att släppa kontrollen hemma. Däremot kan jag behöva ringa
henne ibland och kolla vad det nu var som Filip behövde med sig till
skolan."

Hans; det är bra att du stannar hemma med din egen son och dessutom är en schysst styvpappa till Kristins son sedan tidigare, men se då för f-n till att inte avslöja din okunnighet genom att tala om att du ringer och kollar med Kristin vad hennes son ska ha med sig till skolan.

Att sedan bli hemmapappa just nu, mitt i sommaren i allmänhet och under fotbolls-VM i synnerhet, är egentligen dödssynder för en pappa i mina ögon.

Stanna hemma med era små barn i november, januari och mars också så att ni får en bild av riktigt föräldrarskap och inte bara glassigt sommarliv med betydligt mindre bekymmer och lite VM-fotboll som extra krydda.

Jag vet att det inte bara är en pappa som bestämmer att han vill vara hemma just nu mitt i sommaren, det finns en mamma där också som i alla fall godkänner saken. Men det alldeles för vanligt att pappans relativt få föräldrardagar plockas ut just nu under sommaren i kombination med sin egen och fruns eller sambons semester, något som gör saken ännu lite enklare. Att frun också är hemma alltså.

Låt inte våra politiker bestämma hur vi ska plocka ut vår lediga tid med våra barn, men om inte alla vi pappor blir betydligt bättre på att ta del av vår rättmätiga tid så finns risken att det istället sker genom ett riksdagsbeslut. Inte bra.

Därför ska ni stå på er mot grupptrycket på arbetsplatsen, mot arbetsgivarens felaktiga syn, mot fruns vilja att vara hemma själv hela tiden och mot det svåra i att välja en annan årstid än högsommaren.

Klarar ni av allt detta så sätter ni dessutom en nagel i ögat på Gudrun Shyman och Feministiskt Initiativ som visar att svenska pappor inte är så talibanaktiga i slutändan…

Svenska bloggar om: , , ,