Kung Henke

Igår blev det klart med Barcelonas och Henrik Larssons seger i La liga för andra säsongen i rad.

Om två veckor är det dags för Barcelonas Champions League-final mot Arsenal, Henkes sista match i Barca.

Gårdagens seger i La liga var hans andra på två försök.

Lägg till det 3 cuptitlar, 4 ligatitlar, 6 skytteligavinster och vinnare av guldskon för bäste målskytt i en europeisk liga på 7 säsonger med Celtic i Skottland!

Lägg också till det två EM-slutspel, två VM-slutspel (snart 3) med ett brons, 33 mål på 85 landskamper och vinnare av guldbollen två gånger så är Henrik Larsson en av våra största fotbollsspelare genom alla tider.

Han är nog inte den bäste genom tiderna som han blev framröstad till på fotbollsgalan 2005, men en av de största och definitivt den mest meriterade spelaren de senaste 25 åren.

Helsingborgs IF har med några matcher kvar innan VM lyckats hänga med hyfsat i årets allsvenska.

Om nu inte spelarna i HIF går på tabben om Henke som en frälsare som ska lösa allt efter VM så kommer skåningarna vara med och tampas om topplaceringarna. Kanske inte guldet, men som jag skrev i tipset inför årets allsvenska: "Har Peter Swärdh lyckats att förbereda övriga spelare mentalt på vad som krävs kan det bli mer än en femteplats."

Oavsett hur det går för Helsingborg och Henke i allsvenskan så är han med sin rutin en av våra nyckelspelare i VM om en månad.

Svenska bloggar om: , , , , , ,

Henrik Larssons officiella hemsida