Danielsson – ryktenas man

Nu har debatten om Lars Danielsson övergått till en debatt om två folkpartistiska bloggare har skvallrat för mycket.

Jag tycker inte att falska rykten som sprids om en romans mellan Lars Danielsson och Helen Eduards är mer korrekt än den kampanj som en socialdemokratisk tjänsteman utförde mot Fredrik Reinfeldt. Men det finns en avgörande skillnad.

I "fallet" Reinfeldt handlade det om en anonym kampanj där media genomskådade falskheten i de tips som kom.

I den aktuella historien handlar det om några bloggare som inte kunnat hantera den information med rykten som de uppenbarligen fått via journalistkontakter. Rykten som media  inte valt att publicera.

Det blir dock en aning komiskt när företrädare för kvällstidningarna sitter i soffan hos SVT och förfasar sig över bloggare som sprider rykten utan några skrupler och utan några lagar och regler.

Samma tidningar som numera själva mer liknar skvallertidningar än något annat och de senaste åren har gått i fronten för den alltmer närgångna rapporteringen om både A, B och C-kändisar i vårt land. En av de duktiga tidningarna, Expressen, meddelades så sent som igår om att det blir ett rättsligt efterspel till den falska rapporteringen om Mikael Persbrandt.

Problemet kvarstår fortfarande. Lars Danielsson har själv satt sig i den situation som han, och nu även Helen Eduards, sitter i.

Med en bättre och smartare hantering från Danielssons sida hade det varken funnits någon journalist eller bloggare som hade brytt sig om honom idag. Även om jag kan tänka mig en viss sympati för honom just nu så kvarstår ändå alla de tidigare frågetecken som inte fått sina svar.

Svenska bloggar om: , , , , , ,