Zlatan lekte pilutta dig med Zebina

Zlatan skapar ännu en gång svarta rubriker vid sidan om sitt mestadels magnifika fotbollsspel.

Han har nu petat en medspelare i Juventus  i ögat.

Det är självklart inte bra, men det stora problemet är inte detta . Det är det faktum att både Zlatan och Juventus vägrar att uttala sig och berätta vad som egentligen hände. Det ger utrymme för diverse spekulationer som är mer eller mindre fantasifulla.

Det är precis samma fel som när den svenska landslagsledningen försökte tiga ihjäl Fredrik Ljungberg och Olof Mellbergs lilla uppgörelse inför VM för 4 år sedan. Och detta gjordes trots att TV-kameror registrerade allt.

Fotboll är en fysisk sport och självklart händer det att dueller även på träning går över styr, så som hände Ljungberg/Mellberg och som nu uppenbarligen har hänt mellan Zlatan/Zebina.

Uppfattningen om Zlatan som person kommer förmodligen alltid att dela vår nation i två delar, men så länge han är en spelare i världsklass och gör de fantastiska prestationer och mål han nu gör kommer fotbollsspelaren Zlatan alltid vinna över bråkmakaren Zlatan.

Zlatans ego är stort och ovanligt för en svensk fotbollsspelare. Det finns flera exempel på andra spelare i Zlatans generation som egomässigt är väl i klass med Zlatan, men han är den förste som gång efter gång visar att det inte bara är tomma ord bakom egot utan faktiskt också gång efter gång presterar resultat i det som är hans yrke; fotbollsspelare i världsklass.

Fler bloggar om detta:

"Han må vara duktig som spelare, men han måste lära sig att tygla sitt humör och lära sig hantera framgången."P-O om sport

"Ur ett sportjournalistikperspektiv är det sekundärt hur Zlatan är som
person, men om det påstådda bråket med Zebina nu är anledningen till
att Zlatan varit petad senaste tiden, blir det naturligtvis relevant
och måste rapporteras"
Robert Laul

"Alla dessa människor vill åt Zlatan. Det är så dumt att ge dem vad de
vill ha. Tydligen har någon (Zebina) gått hårt åt Zlatan under en
träning. Han måste skita i det. Bita ihop. Spela bättre under nästa
träning. Han måste visa vem som bestämmer genom sitt spel. Inte med
knytnävarna. Zlatan är på väg att bli Sveriges genom tiderna störste
fotbollsspelare, han behöver inte slåss, han kan glida."
Alejandro Firpo

Update:

Zlatans straff är tydligen inte värre än att han ska spela från start redan i morgondagens cupmatch mot Roma. Han petar då 3-målsskytten från i söndags David Trezeguet.

Även om jag anser att det bästa vore att på ett bättre sätt kommunicera med media för att undvika spekulationer så tycker jag också att Fabio Capellos uttalande säger ganska mycket om de problem som europas storklubbar brottas med varje dag:

"Han är inte ensam om att vara hetlevrad och det är problem som vi löser inom familjen."

Andra bloggar om: , ,