Kära allians, ät inte upp varandra!

När nu opinionen viker för den borgerliga alliansen så är det självklart många vänsteranhängare som vädrar morgonluft. Med all rätta givetvis.

Oavsett borgerlig allians eller vänsterkartell som vinnare i nästa års val så hoppas jag att det fortsätter att vara jämnt mellan blocken fram till valdagen.

Risken finns att, om "motgångarna" skulle fortsäta, alliansen om en 3-4 månader gör sitt gamla vanliga misstag och återigen börjar konkurrera internt om väljarna inför öppen ridå. Inte minst Göran Hägglund lär ju känna sig tvungen att hitta på något som ger uppmärksamhet.

Jag hoppas att de är smartare än så och att deras mål verkligen är ett maktskifte nästa år. Även om de inte skulle lyckas med detta skulle en förlust vara mer okej om deras officiella, och överordnade, mål ligger fast till the bitter end.

Om sossarna återigen vinner makten, vilket är mycket möjligt, så hoppas jag att de får slita hårt för vinsten och att det för med sig någon form av framtidsvisioner från Göran Persson & co och inte bara ytterligare 4 år vid makten som förvaltare av någonting gammalt.