Lagerbäck har lyckats

Ännu ett tecken på vilket fantastiskt fotbollslandslag vi har just nu kom idag när Fifas senaste världsranking presenterades och där Lagerbäcks gäng nu ligger på nionde plats. Så högt har vi inte legat sedan tiden efter VM-bronset 1994. Nu ligger vi på den nivån redan innan nästa VM. Sedan gäller det att ta sig dit också…

Kanske man inte ska ta denna rankingen på fullaste allvar eftersom motståndet som de olika länderna möter skiftar ganska kraftigt, men det är som sagt ändå ännu ett tecken.

Jag var en av alla som i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet tyckte att Lagerbäck och Söderberg var en ganska tråkig och tramsig duo som definitivt inte borde fortsätta leda vårt landslag. Tiden sedan dess har med tydlighet visat att jag och många andra hade så fel det går att ha. Tänk om samma l tålamod fanns i många andra klubbledningar och förbundsledningar. Det är självkklart ingen garanti att det med automatik genererar bättre resultat, men i många fall är jag övertygad om att det inte skulle skada med lite långsiktighet också.