Witt-Brattström har tröttnat

Se där ja,

dom hann inte ens bilda ett parti förrän en av de starkaste företrädarna för Feministiskt Initiativ nu hoppar av. Inre stridigheter om utformningen av politiken gör att Ebba Witt-Brattström inte kommer att ställa upp till val på någon post vid deras årsmöte i september.

Hon uttalar sig såhär till TT (via DN):

"Det finns ett demokratiskt underskott i styrelsen. Besluten fattas på andra håll"

"Jag har ingen åstundan att sänka en
partibildning. Det finns en stor poäng även med ett feministiskt parti
med vänsterprofil som får runt fyra procent"

Är det inte märkligt att samma bekymmer med beslutsfattande någon annanstans än där det är meningen nu också tycks ha drabbat Feministiskt Initiativ. Jag trodde bara det var maktgalna män som höll på sådant trams som en del av den manliga maktstrukturen i vårt patriarkala samhälle.

Om jag inte minns fel skallades det om ett feministiskt parti som skulle, helt realistiskt, kapa åt sig 12-15% av väljarnas röster i ett riksdagsval.  Enligt  Aftonbladets webenkät idag kan inte mer  än 6,6% tänka sig att rösta på  Feministiskt Initiativ. Hur många som skulle rösta på dom om det vore val idag, som frågan brukar lyda i vanliga opinionsundersökningar, är oklart.

För Gudruns del kanske det gäller att suga på det sista året som riksdagsman, och dom kulor hon drar in där varje månad, för något så säkert inträde i riksdagen för Feministiskt Initiativ som det verkade i våras lär det inte handla om nästa år.

Update:

Fler bloggar i samma ämne: Suburbia, Viskningar och rop