Tycka synd om nya “idoler”?

Jag förväntar mig att, när jag ikväll sätter mig och ser premiären av "Idol 2005", få se ytterligare ett antal pinsamma människor som utan tillstymmelse till självkritik har pallrat sig iväg för att bli vår nya stjärna.

Jag hörde en intervju hos "Uppman i P3" för någon vecka sedan med dom nya programledarna Johan Wiman och Tobias Blom. De påstår att det i år inte är lika många som blir ledsna och förvånade över att bli sågade av juryn. Förhoppningsvis är det på det viset, för inte kan väl någon vettig människa som har sett programmet åka till en audition och där inte kunna ta en ren ton.

Även om Idol var nytt förra året så har vi ändå haft Popstars, Fame Factory och andra liknande audition-program rätt så länge nu. Dessutom har vi kunnat se utländska varianter där jurymedlemmarna definitivt inte är snällare än Clabbe & co. Jämfört med Simon Cowell i American Idol är dom snälla som Björne…

Sedan har man ju förstått att för en stund i rampljuset går det att göra i princip vad som helst. Låt det i så fall ske med glimten i ögat och inte med tron att gå vidare i tävlingen.

Jag håller i alla fall på den stenhårda juryn ikväll och jag kommer definitivt inte att tycka synd om någon tondöv sopa som blir sågad!