Mot(vals)allians snedseglar igen

Den socialistiska bloggen Motallians, som har utsett sig att själva att granska de borgerliga partierna fram till nästa val, är ännu en gång ute och irrar.

Lars Leijonborg meddelar att ska ut och praktisera i skolan under vecka 36 för att få fler bra idéer för skolan. Att som yrkespolitiker låta sig få inspiration till nya idéer på detta vis ser jag inte som någonting annat än alldeles lysande.

Detta kommenterar Motallians på följande vis:

"I helsidesannonser i dagstidningar idag förkunnas att Lars Leijonborg ska praktiosera som lärare under vecka 36.
Precis vad den svenska skolan behöver. Ännu en obehörig lärare."

 

Att granska vart och ett av de borgerliga partierna och den gemensamma alliansen är en sak, men om Motallians ser sin uppgift som granskning känns det inte som om den här typen av kommentarer är välkomna i det forumet. Fler yrkespolitiker borde, om dom inte redan gör som Leijonborg, bege sig ut på
praktik utanför kontorsrummet. Om det sen är Ohly, Persson,
Wetterstrand eller Reinfeldt bryr jag mig faktiskt inte om.

Om det i granskning av borgerligheten innebär att vara emot allting som de över huvud taget tar sig för det närmaste året så har Motallians lyckats även denna gång. Annars inte…

Update:

Nils, som skrev inlägget på Motallians, skriver nu i en tilläggskommentar att han skämtade:

"Ajdå. Skämtet uppskattades inte. Då är det nog bäst att jag håller inne med alla gliringar om åsiktsregistrering också."

Då kanske Nils borde ha ordnat en ny kategori hos Motallians som heter "politisk satir" istället för att kategorisera sina skämt under "folkpartiet" och "utbildningspolitik".